SCHUNK: Superior Clamping and Gripping

Superior Clamping and Gripping

SCHUNK GmbH & Co. KG uit Lauffen/Neckar is een Duits familiebedrijf en wereldmarktleider tegelijk. De onderneming werd door Friedrich Schunk in 1945 opgericht als mechanische werkplaats. Onder leiding van Heinz-Dieter Schunk ontwikkelde de onderneming zich tot een competente en wereldwijde marktleider voor spantechniek en grijpsystemen. Tegenwoordig wordt de onderneming geleid door Henrik A. Schunk en Kristina I. Schunk, broer en zus van de derde generatie.

De meer dan 3.500 werknemers in 9 fabrieken en 34 dochterondernemingen, en distributiepartners in meer dan 50 landen zorgen voor een intensieve aanwezigheid op de markt. SCHUNK Intec B.V. gevestigd in ‘s-Hertogenbosch is een van de dochterondernemingen van het Duitse familiebedrijf en is het verkoop- en servicepunt voor de Nederlandse markt.

Met 11.000 standaardonderdelen biedt SCHUNK ’s werelds grootste assortiment aan systemen met klemtechnologie en grijpsystemen, en met meer dan 2.550 SCHUNK-grijpers ook de meest uitgebreide serie standaard grijperonderdelen op de markt. Het volledige programma aan grijpsystemen omvat meer dan 4.000 onderdelen.

Het klantenbestand omvat iedereen in de machine- en industriële bouw, robotica, automatisering en installatie en alle bekende automerken en hun leveranciers.

Al sinds 2012 maakt de legendarische doelman Jens Lehmann – als merkambassadeur voor nauwkeurig grijpen en vasthouden – deel uit van het SCHUNK-team.

Kijk voor meer informatie op: schunk.com

Spantechniek

SCHUNK levert de beste oplossingen voor de beste resultaten – al meer dan vijftig jaar. Het gebruik van de beste klemtechnologie voor uw gereedschappen en werkstukken is de sleutel tot het garanderen van veiligheid, efficiëntie en grote precisie van uw processen voor verspanende bewerking.

Wij ontwikkelen, produceren en optimaliseren krachtige, economische producten en oplossingen voor de machine en machinekamer die zijn afgestemd op de individuele behoeften van elke klant en toepassing. Wij leggen de lat voor zulke producten steeds hoger en stellen nieuwe normen in de ontwikkeling van klemtechnologie – al meer dan vijftig jaar.

Grijpsystemen

De eerste industriële grijpers van SCHUNK waren een mijlpaal in de automatisering van montage en handling. Sindsdien hebben we talloze nieuwe en verdere ontwikkelingen op de markt gebracht. Consequent gericht op de eisen van gebruikers, toepassingen en markten.

We voldoen niet alleen aan de huidige verwachtingen voor wat betreft maximale nauwkeurigheid, productiviteit en investeringsbescherming, maar ook aan die van de toekomst met betrekking tot oplossingen voor grijpsystemen in servicerobotica en samenwerking tussen mens en robot. Onze 4.000 standaardonderdelen en meer dan 12.000 geïmplementeerde oplossingen voor grijpsystemen spreken voor zich SCHUNK. De nummer 1 ter wereld als het gaat om grijpsystemen!

Smart Factory

De virtuele wereld verandert voortdurend. De systemen worden sneller, veiliger, efficiënter en onafhankelijker. Deze ontwikkeling maakt een snelle opmars in de maakindustrie. Het toenemende aantal aangepaste oplossingen stelt de productieprocessen voor nieuwe uitdagingen. De fabricagemethodes van de toekomst zullen veelzijdig, efficiënt en geïntegreerd zijn. Processen zullen snel en eenvoudig aan nieuwe producten kunnen worden aangepast. Hiervoor moeten machines, componenten, fabrieken en services aan elkaar zijn gekoppeld, waardoor ze kunnen communiceren en samen kunnen reageren binnen een standalone-systeem, namelijk de Smart Factory.