Mitutoyo - Wereldleiders in Precisie Meettechniek

Als innovatieve fabrikant van precisiemeetapparatuur zijn we wereldwijd bekend om onze hoogwaardige en technische expertise. Mitutoyo is een familiebedrijf waarbij klanten kunnen vertrouwen op betrouwbare en herleidbare meetresultaten. Bovendien leiden nauwe samenwerkingen met Nationale Meet Instituten en onze klanten tot steeds hogere nauwkeurigheden.

Naast professioneel advies bij het zoeken of kopen van de geschikte meetoplossing en meetmachines bieden wij ook een optimale ondersteuning.
Deze bestaat uit zes pijlers: lokaal serviceteam, helpdesk, training/opleiding, kalibratie met accreditatie, onderhouds- en meetdienst.

Mitutoyo heeft verkoopkantoren in meer dan 40 landen, ondersteund door aftersalesvertegenwoordiging in meer dan 100 landen.
Mitutoyo Benelux heeft vestigingen in Veenendaal (NL) en Melsele (BE). De locaties zijn voorzien van een enorm scala aan producten. Van onder andere schroefmaten, schuifmaten, meetklokken tot hardheidstesters, optische meetsystemen, vormmeetinstrumenten en 3D coördinatenmeetmachines (CMM’s).

Mitutoyo en Smart Factory Solutions

De huidige geproduceerde producten zijn complexer dan ooit. Meer diversiteit in onderdelen, meer modelwijzigingen en striktere toleranties. Hierdoor is de behoefte aan een betere kwaliteitscontrole, invoering van maat-, vorm- en plaatstoleranties (V&P) en andere metrologische eisen in het productieproces toegenomen. Door de druk om onderdelen nog efficiënter en sneller te produceren, beslissen fabrikanten weloverwogen waar het meetproces van de componenten zou moeten plaatsvinden en is procesbeheersing essentieel.

Fabrikanten zoeken een gestroomlijnd en snel proces

De uitdagingen aangaan met CMM’s.
Terwijl de “in-line“/“near-line“ inspectie de nieuwe standaard aan het worden is, bieden fabrikanten diverse uitdagingen het hoofd om het meetproces te integreren in hun productieprocessen. Deze uitdagingen zijn o.a. onvoldoende ruimte voor installatie van een “meetkamer”meetmachine, temperatuurverschillen die de nauwkeurigheid van de machine kunnen beïnvloeden en trillingen van bewerkingsmachines of verkeer op of rond de werkvloer. Stof, puin en andere verontreinigers. Het resultaat van een industriële omgeving. Kunnen van invloed zijn op de nauwkeurigheid en betrouwbaarheid van deze uiterst fijngevoelige technische instrumenten.

Mitutoyo meetmachines voldoen aan de gevraagde hoge productiecijfers van vandaag. De kleinere “Footprint” en mindere gevoeligheid voor vuil- en temperatuurvariaties maakt het makkelijk om deze machines in te bouwen, zelfs op moeilijke plekken op de werkvloer of in CNC bewerkingscentra.

Mitutoyo in Smart Machining Platform

Het hoofd bieden aan complexiteit en een totaal oplossing kunnen leveren maakt dat wij samenwerken met sterke en betrouwbare partners in Smart Machining Platform. Het samen zeker stellen van betrouwbaarheid en top service voor de maakindustrie.

Smart Machining betekent samen delen, samen open staan voor innovatieve ideeën, samen realiseren en samen verantwoordelijkheid nemen om de maakindustrie te voorzien van ready-to-use efficiënte oplossingen.
Samen wijzer en samen sterk.

www.mitutoyo.nl
www.mitutoyo.be