BMO Automation - Partner in CNC Automation

BMO Automation

BMO Automation is een Nederlandse producent van modulaire totaaloplossingen voor de verspanende industrie. In 2008 gestart vanuit de verspaning met de visie dat de belading van CNC draai- en freesbanken veel effectiever kon. Kernvraag toen en nu is nog steeds hetzelfde. Hoe kunnen onze klanten zo optimaal mogelijk gebruik maken van hun CNC machines waarbij een zo hoog mogelijk rendement wordt behaald?

Partner in CNC Automation

Als innovatieve partner ontzorgen wij verspanende bedrijven in de metaal- en kunststofverwerkende industrie door het leveren van hoogwaardige, gebruiksvriendelijke en flexibele automatiseringsoplossingen. Door onze totale focus op CNC automatisering en onze jarenlange ervaring en goede contacten met vele CNC machine fabrikanten zorgen wij voor een volledige integratie tussen uw CNC machine en onze robot automatiseringen.

BMO Automation is uw betrouwbare partner die voorop loopt in de automatisering en digitalisering van de verspaning. Onze robotcellen blinken uit in het onbemand produceren van een hoge mix aan productseries met een hoog volume aan producten. ‘High Mix – High Volume’. Hierdoor geven onze CNC automatiseringen invulling aan de krapte op de arbeidsmarkt, verhogen uw productiviteit, zorgen voor kortere doorlooptijden en zorgen voor een aangename en winstgevende toekomst voor uw bedrijf.

Wij verdiepen ons in uw bedrijfsprocessen, luisteren naar uw wensen en geven op basis van kennis en ervaring een eerlijk advies op maat.

Product portfolio

BMO Automation beschikt over een uitgebreid productportfolio. Zo is er de kleinere Platinum serie bestaande uit de Sideloader en de Frontloader en de grotere Titanium serie. Alle robotcellen van BMO Automation kunnen uitgerust worden met pallet- én product belading zodat iedere CNC machine voorzien kan worden van ‘High Mix – High Volume’. Onder deze term wordt verstaan dat een uitgebreid aantal verschillende productseries – groot, klein, prototypes en enkelstuks – door elkaar heen beladen kunnen worden door de innovatieve CNC automatiseringen van BMO. Daarbij gaat het niet om kleine volumes maar om grote aantallen. Door middel van de combinatie pallet- en product belading kunnen een veelvoud aan pallets én een veelvoud van producten op zeven grote robuust lades door de robot op de CNC machine worden beladen.

Platinum Frontloader

De Platinum Frontloader is een innovatieve, compacte robotcel met uitgebreide keuzefunctionaliteiten. De Frontloader is specifiek ontworpen om de optimale toegankelijkheid van de CNC machine te kunnen garanderen. Door het beladen aan de voorzijde kunnen ook CNC machines zonder zijdeur beladen en ontladen worden.

De alleskunner voor het via de voordeur beladen van CNC draai- én freesmachines

Platinum Sideloader

De Platinum Sideloader is een compacte en gesloten robot automatisering met een hoge capaciteit voor het automatisch beladen van uitgangsmateriaal of halffabricaten in één of twee CNC-machines. Dit kunnen zowel freesbanken alsook draaibanken zijn, voor beide soorten CNC machines is de Sideloader een oplossing.

De uitblinker in pallet- én productbelading. De perfecte combinatie voor High Mix – High Volume

Titanium 50

De Titanium 50 biedt een zeer uitgebreide capaciteit op een gering oppervlak en is uitermate geschikt om grotere en kleinere series flexibel te automatiseren. Het concept is modulair opgezet waarbij er de keuze is uit pallet- en/of product belading. De automatiseringsoplossing beschikt over twee pallet laadstations om handmatig pallets te wisselen of te voorzien van materiaal.

Ervaar een ongeëvenaarde flexibiliteit door de combinatie van pallet- én productbelading

Titanium 180

De Titanium 180 is een flexibele automatisering met een ongekend hoge capaciteit in zowel product- als palletbelading. Dit maakt deze CNC automatisering uitermate geschikt om grotere en kleinere series flexibel te automatiseren.

Een uiterst flexibele CNC automatisering met een ongekend hoge capaciteit

 

Meer informatie over BMO Automation is te vinden via de website www.bmoautomation.nl